Имплантология

Nobel Biocare

При липсващ зъб или при неговата загуба поради някаква причина най-съвременния и най-биологичен метод на лечение е чрез дентални импланти.
Дентална клиника „Донидент“ работи с най-високо качество дентални импланти – „Nobel Biocare“ – лидери в денталниет импланти , даващи доживотна гаранция и доставка на нов имплант при възникване на даден проблем.
Алтернатива на импланта е лечение чрез конвенциоанлните мостове, но те отстъпват по-много качества на имплантите. При поставяне на мост е нужно изпиляване на два или повече съседни зъба , което е прекалено агресивно лечение. Мостовете се почистват много по-трудно , докато импланта като нормален зъб. Дъвкателното налягане при импланта се предава по-равномерно и не се пренатоварват съседни зъби. Лечението с импланти е по-дългосрочно отколкото с мостове .

 

Дентални импланти

При липва на няколко зъба в дадена област денталните импланти отново заемат водеща позиция като метод на лечение. Алтернативата им е частична протеза, която е не-добре закрепена за съседните зъби и в същото време ги травмира. Протезата трябва да се сваля и почиства , докато подръжката на денталния имплант е като естествен зъб.