Екстракция на мъдреци

Екстракция на ретинирани мъдреци

Ретинираните мъдреци много често никога не влизат изцяло във функция и единствено започват да създават проблеми. При недостатъчно място за нормалното подреждане на мъдреците или при развитието на кариозен процес, се налага тяхното изваждане. Мъдреците често избутват предностоящия зъб , което може да доведе до неговото фрактуриране или да размести цялата зъбна редица .
Сложността на манипулацията се определя от позицията на мъдреца и от това до каква степен е израснал – дали е изцяло ретиниран , частично ретиниран или поникнал в зъбната кухина. Друг важен критерии е разположението на важни анатомични структури, които могат да затруднят екстракцията. За това предварителните ретнгенови изследвания и 3D компютърна томография дават важна информация за предвидимостта и успеха на предстоящата манипулация.
В по-голям процент от случайте след екстракция на ретиниран мъдрец се налага зашиване на екстракционната рана с хирургичен шев и премахването му  след 7-10 дни, както и преписване на антибиотична терапия.

 

Защо да изберете нас ?

-Екипа на клиника „Донидент“ държи на микроинвазивния подход и максимално запазване на костта и меките тъкани около екстракционната рана.
-Манипулацията се извършва под местна упойка и преминава напълни безболезнено.
-Ние разполагаме с необходимата техника за извършването на хирургични намеси.
-Притежаваме специалисти с дългогодишен опит в хирургията.
-Проследяваме всяка една екстракция до пълното оздравяване на раната
-Напомняваме предишния ден за часа ви, за да не го пропуснете
-Даваме насоки за това как да се грижите за екстракционната рана